É R T E S Í T É S

2021.02.05 13:14

Deáki, Pered, Zsigárd, Vágfarkasd és Negyed községek polgármesterei, mint a területi illetékességükbe tartozó óvodák és általános iskolák fenntartói, 2021.febuár 5-én tartott közös értekezletükön úgy határoztak, hogy a megnevezett önkormányzatok óvodái és általános iskolái 2021. február 8-tól legkevesebb egy hétig továbbra is ZÁRVA TARTANAK.

 

Az iskolák és óvodák fenntartóinak döntése reflektál az egyes településeken és a teljes Vágsellyei járásban tapasztalható rendkívül kedvezőtlen járványügyi helyzetre, amelynek következtében a Vágsellyei járás a IV. veszélyességi szintű besorolást kapta (fekete körzet).

 

A Társadalombiztosító, a Vágsellyei Járási Hivatal Válságkezelési osztályának, valamint a Nyitrai Járási Hivatal Válságstábjának nyilatkozata alapján az epidemiológiai helyzet felmérése után az iskolák és óvodák bezárásáról szóló döntés teljes mértékben a fenntartók, tehát a községek hatásköre alá tartozik. Mivel a szülők az iskolák és óvodák zárva tartása miatt továbbra sem helyezhetik el gyermekeiket az óvodákban és az iskolákban, a szülők továbbra is igényelhetik a Társadalombiztosítótól a járványügyi gondozási pótlékot.

 

Deáki, Pered, Zsigárd, Vágfarkasd és Negyed községek polgármesterei a jövő hét folyamán újraértékelik a következő átfogó tesztelés eredményeit, valamint a Nyitrai Közegészségügyi hivatal járványügyi ajánlásait, ezt követően pedig újra tárgyalják az oktatási intézményeikről szóló jelenlegi határozatukat úgy, hogy a lehető legnagyobb mértékben biztosítani tudják a gyerekek, diákok, szülők és rokonok egészségvédelmét a Covid-19 megbetegedéstől.

 

A megnevezett települések képviselői ezen kiszámíthatatlan betegségben szenvedő lakosoknak szövődménymentes, korai felépülést kívánnak, a vágsellyei járás többi lakosának pedig sok erőt, kitartást, türelmet és főleg jó egészséget kívánnak ebben a nehéz helyzetben!